logo

Ministar Rasim Demiri u poseti gradonačelniku Prizrena: Zajedničkim projektima i saradnjom za dobrobit svih građana Prizrena, Župe i Podgore

Danas je ministar za regionalni razvoj, Rasim Demiri sa članovima kabineta posetio gradonačelnika Prizrena, Mutahera Haskuku.

Glavna tema razgovora je bila saradnja ministarstva za regionalni razvoj sa opštinom Prizren u vezi infrastrukturnih projekata u Prizrenu, Župi i Podgoru.

Pored saradnje ove dve institucije, Demiri i Haskuka su razgovarali i o mnogim drugim temama kao što je rešavanje problema klizišta u Nebregoštu, početku izgradnje tunela na putu Prizren-Rečane, familijarni centar u Rečanu…

Ministar Demiri je upoznao gradonačelnika sa aktivnostima koje preduzima povodom klizišta koje se pojavilo u selu Nebregoštu te da je sa ovim problemom upoznat i premijer Kosova. Premijer Ramush Haradinaj je na zadnjoj sednici vlade dao obećanje ministru Demiriju da će izaći u susret i da će nadležni ministri preduzeti konkretne korake u rešavanju ovog problema.

Također su dogovoreni konkretni koraci koje će opština Prizren u saradnji sa centralnim institucijama preduzeti.

Gradonačenik Haskuka je u razgovoru sa ministrom rekao da će opština uskoro poslati stručne ljude da izađu na lice mesta u Nebregoštu i naprave konkretan plan kojim će se rešiti pitanje klizišta.

Kada je reč o obećanom početku radova u Duvskoj klisuri, putnom pravcu koji je najopasniji na teritoriji Kosova, ministar je gradonačelniku predložio zajednički sastanak minisrstva za regionalni razvoj, ministarstva infrastrukture i opštine
Prizren, a u cilju da se što prije započne realizacija obećanog projekta.

Iznesen je problem i familjarnog centra u Rečanu za kojeg će uskoro biti pronađeno rešenje.

Demiri i Haskuka su razgovarali i o pokretanju zajedničkih infrastrukturnih projekata u dve susedne opštine, kao što su Prizren – Dragaš i Prizren – Suva Reka.